Veckouppdatering

Här kommer en liten veckouppdatering om vad som har hänt i veckan.
Som ni kanske redan vet så har SM i Friidrott dragigt igång i Falun. Hittills har Mustafa Muhammed tagit sitt tredje SM guld på 3000m hinder. Han har hart en svår säsong i år och har fått kämpa mycket men nu har han fått vinna ett lopp i alla fall. Johan Vissman som har dragigts med en skada lyckades vinna SM guld på 200m efter ett tufft lopp. Hela loppet var jämt och Vissman fick kämpa för att knipa guldet. Carolina Klüft tog två SM medaljer som hon kan lägga till sin samling. Hon vann guld i längdhopp och kon tvåa på 100m. Carolina visade att farten fanns där men lyckades inte hoppa så långt hennes längsta hopp mätte bara 6.48.

Idag paddlade Anders Gustavsson hem VM guldet i K1 500m i Polen. Smålänningen var den första svensken på 56år som har vunnit guld på K1 500m. Grenen kommer inte att vara med på OS men Anders kommer nu att satsa på den dubbla sträckan K1 1000m.

I går spelades den andra matchen i finalen av den Spanska supercupen mellan Barcelona och Sevilla. Förra Matchen vann Sevilla med 3-1 på hemma plan. Som jag tidigare har skrivit gjorde Zlatan Barcas enda mål, i denna matchen fick han sitta på bänken hela matchen. Barca vann matchen med 4-0, det första målet var ett självmål för Sevilla och dem resterande gjordes av den helt otrolige Leonel Messi som drog till med ett hattrick. Detta är säsongens första titel för Barca men fler kan komma. I denna matchen såg man vilken hög konkurens det är om dem tre platserna i anfallet. Pep Guardiola gjorde det klart för Zlatan att han just nu inte har en självklar plats utan ligger en bit ner i listan, det är i alla fall så jag tolkade gårdagens match.  


Svenskarnas super form

Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen har båda inlett säsongen bra. Zlatan har gjort mål i alla matcher han har spelat med Barca under försäsongen. Han slog även till när sverige mötte skottland. Han gjorde det första målet för vårat landslag i 3-0 segern. I helgens möte mot sevilla i den spanska supercupen gjorde han mål och allt såg bra ut inför hemma matchen, men när han byttes ut i andra halvlek mot messi vände matchen och barca förlorade matchen med 3-1. Detta visar att Zlatan är en viktig spelare och förtjänar inte allt det negativa som har sakts om honnom. Förra sesongen var en mellan säsong för honnom det är inte lätt att byta lag men nu verkar det som att han har kommit tillrätta. 

Ola Toivonen har börjat sitt seriespel med PSV bra och i seriestarten mot Heerenveen gjorde han två av PSVs tre mål. Även han slog in ett mål i sveriges match mot skottland. Och i den andra serie matchen slog han till med ett hattrick, och alla tre målen gjordes under 29minuter, när PSV krossade De Graafschap med 6-0. Nu ryktas det om att liverpool förbereder ett bud på toivonen. Om Liverpool köper svensken kommer han få spela ihop med fernando torres.det skulle vara kul om han fick spela i england det skulle nog bli en stor omväxling och han kan nog utvecklad en hel del.

Allt detta lovar gott inför höstens em-kval då vi hoppas det går bra. Första matchen är mot ungern den 3 september, en match man inte får missa.

RSS 2.0