Sverige Wales

Igår spelade herr landslaget i fotboll en träningslandskamp mot Wales. Tyvärr hade Erik Hamrén inte hunnit träna mer än två ggr och vissa hade bara varit med på ena träningen. Andreas Isaksson och Markus Berg var också tillråga på allt lite krassliga. Hamrén lät mittfältaren spela ytterback och Chippen var tillbaka i landslaget.

I första halvlek var spelet dåligt men Sverige lyckades göra två mål varav ett dömdes bort efter en tveksam offside. Det första bortdömda målet gjorde Ola Toivonen efter ett inlägg från Chippen. Det andra målet som blev godkänt gjorde Johan Elmander efter en hörna slagen av Rasmus Elm. Andra halvleken var bättre än första men bara godkänd. Wales, som saknade sin stora stjärna som bröt benet för en vecka sedan, gjorde bra motstånd och hade många bra chanser, men Eddie Gustavsson gjorde ett bra jobb. Matchen var Olof Mellbergs hundrade landskamp och han spelade lika bra som han alltid gör. Mellberg ”firade” detta med att skrika åt domaren efter att Wales fick en frispark, men han slapp gult kort.

Matchen slutade 1-0 till Sverige. Snart drar EM kvalet igång och detta ser ändå lovande ut om laget spelar ihop sig lite mer men det råder i alla fall ingen måltorka. Jag ser fram emot EM kvalet i höst och hoppas det går bra för Sverige i Hamréns första mästerskapskval som förbundskapten.